Nakon drugog ciklusa Mindfulness radionica s veseljem najavljujemo novi ciklus radionica za djecu. Početkom 2024. kreće Mindfulness program za djecu u Đakovu.

Zašto Mindfulness i zašto je važan?

Mindfulness obogaćuje život djece na razne načine. Neki benefiti mindfulnessa su (brojna istraživanja potvrdila su njegovu učinkovitost): bolja emocionalna regulacija, bolje razvijene socijalne vještine, bolja sposobnost usmjeravanja pažnje, veće samopouzdanje, smanjenje napetosti, anksioznosti i stresa, bolja kvaliteta sna, smanjenje ponašajnih problema, kvalitetnije usmjeravanje pažnje i ono najvažnije veća usmjerenost na sadašnji trenutak te povećanje svjesnosti. Djeca uče kako se umiriti i kako promatrati ono što je sada ovdje, u nama ili oko nas. Mindfulness nije isto što i meditacija, djeca na aktivan i zabavan način uče usmjeravati pažnju bez prosuđivanja, u sadašnjem trenutku.

Kome je program namijenjen?

Program je namijenjen djeci u dobi od 7 do 9 godina. Uz vodstvo psihologa, program obuhvaća 1 uvodni susret s roditeljima kao uvod i upoznavanje s konceptom mindfulnessa (kako bi roditelji bili podrška u poticanju mindfulnessa kod kuće) + 8 radionica za djecu. Radionice traju sat vremena i odvijaju se u manjim grupama kako bi djeca mogla kvalitetno iskusiti vježbe, diskutirati i razumjeti zadatke, a program se prilagođava specifičnostima djeteta. Radionice obuhvaćaju usvajanje pojma mindfulnessa kroz vježbe osjetila, pokreta, disanja, svjesnosti misli i osjećaja, zahvalnosti i ljubaznosti, a sve na zabavan način, kroz igru i učenje.

Radionice se održavaju u Đakovu u Igraonici Baltazar, ponedjeljkom u terminu od 18:30 do 19:30 h.

Cijena Mindfulness programa je 60,00 eura (1 uvodna radionica za roditelje i 8 radionica za djecu, plaćanje odjednom ili za svaki mjesec posebno, npr. 30,00 eura + 30,00 eura).

Broj mjesta je ograničen. Prijave su dostupne na poveznici:

PRIJAVE

Veselimo se!