Nakon dugo vremena, ponovno otvaramo upise na naše programe „Imam ideju“ i „Sidro“ u Osijeku. Programi će početi u ožujku i trajat će tri mjeseca (12 susreta).

U nastavku saznajte više o svakome programu.

Program „Imam ideju“

Program „Imam ideju“ je program poticanja kreativnosti za djecu od 6 do 9 godina. Program se sastoji od igrolikih aktivnosti usmjerenih na razvoj divergentnoga mišljenja (fluentnost, fleksibilnost, elaboracija, originalnost), konvergentnog mišljenja, maštovitosti, svjesnosti vlastitih sposobnosti, poticanje znatiželje i izražavanja.

Jedan susret traje 60 min, održava se jednom tjedno, a između susreta dijete ima zadatak koji služi uvježbavanju naučenoga, pripremi za idući sat ili praktičnoj primjeni. Radionice se odvijaju u manjim skupinama (od 8 do 10 djece), a provode se pod stručnim vodstvom psihologa

Cijena radionica iznosi 33,00 eura mjesečno.

Broj polaznika je ograničen, a upisati se možete ovdje:

UPISI

Program „Sidro“

Današnji stil života stavlja pred djecu izazove za koje su, osim intelektualnih, vrlo važne i socioemocionalne kompetencije. Program „Sidro“  služi upravo poticanju socioemocionalnih kompetencija te pruža psihosocijalnu podršku. Namijenjen je djeci u dobi od 6 do 9 godina i njihovim roditeljima.

Iako nemaju puno životnog iskustva, djeca i mladi također imaju svoje brige i dvojbe. Često se osjećaju osamljeno, zbunjeno, bojažljivo i nesigurno. U ovom programu ćemo zajednički pokušati pronaći neke odgovore. Kroz radionice mališane poučavamo vještinama prepoznavanja vlastitih i tuđih osjećaja, prepoznavanju vlastitih osobina, motiva, potencijala i interesa, uviđanja i poštivanja različitosti između sebe i drugih te vještinama primjerenog komuniciranja vlastitih osjećaja, želja, potreba i očekivanja. Nakon svake radionice, polaznici će dobiti zadatak kojega trebaju obaviti tijekom narednog tjedna, a koji ima svrhu utvrđivanje kompetencija stečenih na radionicama.

Svjesni toga da je za poticanje socioemocionalnih kompetencija vrlo važno i kako okolina reagira na dijete, uz radionice smo uključili i predavanja za roditelje koja će pratiti sadržaj koji se obrađuje na radionicama za djecu. Kroz predavanja, roditeljima će se pružiti konkretni primjeri i metode kako kroz svakodnevnu interakciju s djecom poticati socioemocionalne kompetencije.

Pod stručnim vodstvom psihologa radionice se organiziraju u skladu s dječjim interesima i potrebama. Radionice se odvijaju u malim skupinama (od 8 do 10 djece).

Cijena programa je 40,00 eura mjesečno. 

Broj polaznika je ograničen, a upisati se možete ovdje:

UPISI

Za sve informacije kontaktirajte nas na klikeraj.radionice@gmail.com.
Vidimo se!