Nakon pustog otoka, veze i površine došlo je vrijeme da čujemo što učenici imaju za reći o znakovima. Posljednjih nekoliko mjeseci školski timovi bavili su se istraživanjem ovog pojma. Znak, značenje i simboli bili su tema ovogodišnjeg projekta “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” i s nestrpljenjem smo čekali što će nam učenici donijeti na ovogodišnju Školu kreativnosti. Ona se održala u subotu 20.5.2023. u Osijeku. Ugostili smo 130 darovite učenike i njihove učitelje iz OŠ “Ivana Brlić – Mažuranić” Strizivojna, OŠ Drenje, OŠ Nikole Andrića Vukovar, OŠ Đakovački Selci, OŠ “Vjekoslav Klaić” Garčin, OŠ “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac, OŠ “Ivan Goran Kovačić” Slavonski Brod, OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” Levanjska Varoš, OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja, OŠ kralja Tomislava Našice, OŠ Ivana Martinovića Štitar  te dvije osječke škole – OŠ “Ivan Filipović” i OŠ Antuna Mihanovića.

Učenike je dočekalo 8 radionica iz čijih vrata su imali priliku družiti se i stjecati iskustva u područjima likovnosti, povijesti i filma, drame, psihologije, STEM-a i prostorne orijentacije.

Finale ovog skupa činila je konferencija na kojoj su učenici prezentirali rezultate svoga rada. Projekcije kraktih dokumentarnih filmova u produkciji svake škole pokazale su raznolikost vizija što je to znak kao i različitost u pristupu istraživanja ovog pojma. Glasovima školskih timova proglašeni su najuspešniji dokumentarci. Ovoga puta to su bili filmovi učenika i učitelja iz Strizivojne, Drenja, Garčina i Našica.

 

Znak | OŠ “Ivana Brlić – Mažuanić” Strizivojna (poveznica)