“Imam ideju!” je program poticanja kreativnosti i kritičkog mišljenja za predškolce i školarce. Kroz igru i teme koje djeca istražuju bavimo se projektnim učenjem koje ima za cilj razvoj vještina kao što su već spomenuta kreativnost i kritičko mišljenje, timski rad i suradnja, komunikacijske i prezentacijske vještine. Trudimo se da svaki polaznik dobije prostor za neke svoje ideje. “Klasično” znanje je pomoć i temelj kako bi se izgradile dugoročne vještine.

 

U jesenskom ciklusu bavimo se temom Svemir i temom Put oko svijeta. Svemir proučavamo kroz usvajanje znanja o temi, ali i naučit ćemo kako modelirati i napraviti pomoću 3D printera reprezentaciju planeta. Do sada smo se poigrali Little Bitsima pomoću kojih smo kreirali vjetrenjaču te naučili nešto o “najvjetrovitijem” planetu. Razmišljali smo i kako bi pokrenuli vjetrenjaču na planetu na kojem nema vjetra.

Na “putu oko svijeta” napravili smo svoje putovnice, odabrali mjesta na koja želimo ići, spremili kovčege i objasnili zašto nosimo sa sobom baš “lampu, medvjedića i sliku psa”. Napravili smo vulkan, upoznali se s plesom limbo i instrumentom ukulele. Možete li pogoditi na kojoj smo lokaciji bili?

Prijave su i dalje otvorene pa možete pronaći svoje mjesto. Sve informacije na klikeraj.radionice@gmail.com

Rasporedi grupa na linku .

Upisnica