Knjiga ima posebno mjesto u odrastanju, razvoju i obrazovanju djece i mladih. Između njezinih korica nalaze se priče, sjećanja, ideje i brojne druge stvari vrijedne razmišljanja, maštanja i razgovora. Knjiga odgovara na mnoga, ali još više postavlja pitanja.

U studenom 2021. Klikeraj otvara vrata svog prvog čitateljskog kluba za djecu. Poanta priče book club bit će prostor gdje će se mali i veliki ljubitelji knjiga moći susresti, podijeliti svoje impresije i razgovarati o svojim razmišljanjima.

Prva grupa koju otvaramo namijenjena je naprednim čitačima, djeci od 11 do 14 godina koja pokazuju poseban interes i želju za čitanjem i istraživanjem literature. Susreti će se održavati pod stručnim vodstvom, a organizirat će se nekoliko puta mjesečno u našim prostorima. Cilj nam je potaknuti djecu na čitanje i maštanje: književne naslove koje budemo čitali koristit ćemo za kreativno stvaralaštvo. Na ovaj način želimo razvijati čitateljske talente djece i mladih, razvijati čitateljske navike i kulturu čitanja. Odabirat ćemo naslove primjerene dječjem uzrastu i sposobnostima te poticati kritičko-analitički stav prema pročitanome, ali i kreativni stav prema knjizi kao književnom predlošku za stvaralaštvo.

Susreti čitateljskog kluba održavat će se četvrtkom kada ćemo kroz razgovor i druženje nastojati utvrditi koja je bila poanta priče.
Broj članova je ograničen, a svoje prijave i upite možete poslati na klikeraj.projekti@gmail.com.

Radujemo se jednoj sasvim novoj priči u našoj udruzi 🙂