Tražimo stručnjake iz područja STEM-a koji će se u projekt “Rijeke znanja” uključiti kao popularizatori znanosti. Ovim putem pozivamo stručnjake i edukatore iz područja biologije,kemije, fizike i matematike koji su zainteresirani za sudjelovanje da nam se jave. Napominjemo da će se projektne aktivnosti odnositi na područje istočne Hrvatske te je potrebno da zainteresirani dolaze iz istočnih krajeva naše zemlje.
Opis projekta možete pročitati OVDJE a u nastavku donosimo detalje projektnih aktivnosti koje nas očekuju.

Osim naše udruge, u projektu sudjeluju organizacije civilnog društva (OCD):

  1. Hrvatsko prirodoslovno društvo
  2. Hrvatsko kemijsko društvo
  3. Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce
  4. Udruga Docendo discimus
  5. Tvornica znanosti
  6. Udruga za promicanje prirodnih znanosti
  7. Institut Mediterran
  8. Hrvatska udruga za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju – MIPRO 

Organizacija i provedba aktivnosti jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa popularizacije STEM-a

Trening popularizatora:

  • Provodi se kroz 3 termina,/edukacije u Dugoj Resi, svaki termin/edukacija traje dva i pol dana (dolazak u četvrtak predvečer, odlazak u nedjelju popodne)
  • studijsko putovanje u Ljubljanu u Hišu eksperimentov
  • Popularizatori trebaju imati obrazovanje iz područja fizike, kemije ili biologije, to mogu biti nastavnici, članovi udruge, koji već sudjeluju u sličnim aktivnostima i sl.
  • Svi popularizatori, bez obzira na obrazovanje, proći će trening iz sva tri područja
  • Smještaj i hrana osigurani te putni trošak na bazi jednog automobila za 4 popularizatora

Razvoj i provedba (višednevnih) lokalnih radionica sa svrhom popularizacije STEM-a

Aktivnosti se provode na području partnerskih organizacija i  njihovoj okolici.

  • Educirani popularizatori održavaju radionice za djecu i mlade u školama koje se nalaze u okolici partnerskih sjedišta – točna mjesta i škole dogovorit ćemo zajedno prema dosadašnjim suradnjama i poznanstvima, a cilj je da se ide u škole koje nemaju pristup radionicama iz područja STEM-a.
  • Radionice se pripremaju u suradnji s mentorima.
  • Svaki popularizator održat će 3 radionice, a svaka radionica provest će se kroz dva termina. Dvije radionice održat će se u udaljenijim mjestima, a jedna u mjestu partnera.
  • Osigurani su putni troškovi za odlazak na dvije radionice osobnim automobilom. Potrebno je putovati osobnim automobilom jer je potrebno prevesti i potreban materijal i opremu za radionice.
  • Za svaku održanu radionicu (koja traje dva termina) popularizatori će primiti honorar od po 500 kn neto plaćeno putem honorara o autorskom djelu.

Više informacija na 091 5764885 ili klikeraj@gmail.com