Projekt GIFTED u kojemu sudjelujemo kao partneri usmjeren je na inovativne pristupe u poticanju darovitosti kod djece vrtićkog uzrasta. U suradnji s Udruženjem vaspitača Vojvodine i Sveučilištem u Mariboru istraživali smo uvjete i potrebe vrtića, kompetencije vrtićkih odgojitelja i konstruirali instrument za identifikaciju darovitih vrtićaraca. Pri kraju je pisanje priručnika namijenjenog odgojiteljima, edukatorima i roditeljima koji tematizira različite aspekte darovitosti u predškolskom periodu. Ovaj priručnik služit će kao alat i vodič kroz relevantne suvremene poglede na darovitost te najbolje prakse u odgoju i obrazovanju darovite djece.

Naš tim posebno je zadužen za područje dječje igre i u posljednje vrijeme posvetili smo se kreiranju didaktičkih igara namijenjenih mališanima. Didaktika koju smo osmislili i dizajnirali uskoro kreće u proizvodnju i vrlo brzo će završiti na stolićima, podovima i u rukama vrtićaraca u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. 

Didaktiku smo gradili oko emocionalnog i socijalnog razvoja te kreativnosti. Igrajući se našim igrama djeca će se upoznavati i promišljati o emocijama, odnosima sa svojim prijateljima i pri tome smišljati kreativna rješenja određenih društvenih situacija. Učimo nositi se s negativnim emocijama straha, tuge i ljutnje, učimo kako pokazati koliko smo sretni, i sve to kroz pokret, sliku, zvuk, igru i humor. I mi jedva čekamo upoznati Eduarda i Ljutibabu!