OBAVIJEST
S obzirom na izrazito velik interes škola premašili smo očekivani broj prijava partnera za ovu ćemo priliku zatvoriti prijave za sudjelovanje u projektu “Književni poligon”

Projekt”Književni poligon” provodi se od šk.god. 2017./2018. i usmjeren je na poticanje čitalačkih navika i vještina kod najmlađih  osnovnoškolaca. Ideja projekta je potaknuti čitalačke navike i interes za čitanje kroz kreativno stvaralaštvo. Posljednjih godina lektirne naslove koristili smo ne samo za analizu priča i pjesama nego i za kreativno stvaralaštvo gdje su nam priče i pjesme bile literarni predlošci za stvaranje radio drama, TV emisija, novinskih članaka, igrokaza i dr.

Naš Poligon nastavit će se i u šk.god. 2021./2022. Kako bismo dodatno unaprijedili kvalitetu projekta naš koncept prijavit ćemo na natječaj Ministarstva kulture i medija.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane osnovne škole s područja Hrvatske da nam se jave i ispune PRIJAVNICU do 22. ožujka 2021.

Predviđene projektne aktivnosti:
Sudjelovanje učenika od 1. do 4. razreda
Analitički i kreativni pristup lektiri u redovnoj nastavi HJ (prema priručniku i uputama koje će izraditi tim udruge Klikeraj)
Osnivanje čitateljskih klubova u školama kroz izvannastavne aktivnosti

Za sve detalje i informacije obratite nam se na klikeraj@gmail.com
Veselimo se novim književnim vještinama 🙂