Po drugi puta održala se Proljetna škola kreativnosti. I ovoga puta ovaj jednodnevni kamp organizirali smo u okviru projekta “Škola za 21.stoljeće, škola za kreativnost” koji se provodi u 23 osnovne škole idljem Slavonije i Baranje. Proljetna škola kreativnosti bila je namijenjena školama koje su ove školske godine uključile u projekt: OŠ Julija Benešića (Ilok), OŠ Ane Katarine Zrinske (Retkovci), OŠ “August Cesarec” (Ivankovo), OŠ “Dr.Franjo Tuđman” (Beli Manastir), OŠ Matije Petra Katančića (Valpovo) te OŠ “Ljudevit Gaj” i OŠ Frana Krste Frankopana (Osijek).
Daroviti učenici četvrtog razreda okupili su se u Osijeku gdje su u našim prostorima imali priliku vidjeti, iskusiti i naučiti neke nove stvari u raznolikim radionicama koje su pripremili naši voditelji i suradnici. Ove godine bavili smo se osnovama filmskog stvaralaštva, plesnom i likovnom ekspresijom, arheologijom, energetikom, emocijama i stresom u svakodnevnom životu, kodiranjem uz pomoć Microbitova te rješavanjem misterija u escape room radionicama.

S novim znanjima, iskustvima i prijateljstvima vraćamo se u svoje škole i polako sabiremo dojmove. Naš projekt se nastavlja a Klikeraj već razmišlja o idućem priljeću i novoj školi kreativnosti.

Zahvale našim voditeljima radionica i suradnicima koji su osmislili i prirpemili sadržaje za ovaj proljetni kamp: Marinela Ivić, Tihana Svoboda, Mia Štark, Ivana Ivošević, Davorin Ćuti i Luka Pejić (Udruga Novi film), Silvio Matušinskij, Anja Vinaj te Zehra Delić.
Posebne zahvale našem volonterskom timu studentica primarne edukacije, psihologije i pedagogije te fakultetima FOOZOS i FFOS i udruzi studenata Psihos na suradnji.

GALERIJA