Edukaciju iz osnova kreativnosti “Zarolaj klikere” održali smo po jubilarni deseti put. Ovoga puta to je bilo za potrebe projekta “Škola za 21.st., škola za kreativnost” koji u ovoj školskoj godini provodimo u partnerstvu s 23 osnovne škole s područja istočne Hrvatske.

I ovoga puta bavili smo se tematikom osnovnih aspekata kreativnog mišljenja te mogućnostima poticanja fluentnosti, fleksibilnosti, originalnosti i elaboracije u različitim domenama.  Pristup razvijanju ovih osobina temeljili smo na dječjoj igri te na specijaliziranim didaktičkim igrama koje smo osmislili upravo kako bi kod učenika potaknuli kreativno rješavanje problema i zadataka. Upoznali smo se s teorijskom pozadinom koja se nalazi u osnovi igara, njihovim pravilima te mogućnostima prilagodbe u nastavi i izvannastavim aktivnostima.

Sa stečenim znanjima i didaktičkim setovima edukatori se vraćaju u svoje škole gdje će s darovotim četvrtašima provoditi vrijeme u programu radionica za poticanje kreativnog mišljenja.  Očekujemo mnoštvo dovitljivih ideja i uradaka.