Naš tim s ponosom je otvorio početak provedbe dvaju projekata. U subotu 12. siječnja učitelji, nastavnici i stručni suradnici uključeni u projekt okupili su se u prostorima naše udruge kako bi se educirali o strategijama i tehnikama identifikacije darovitih učenika. Edukacija je obuhvaćala predavanja i radionice koji su tematizirali pregled suvremenih shvaćanja fenomena darovitosti, analizu osnovnih kriterija za procjenu darovitosti, tipične karakteristike darovitih i talentiranih mališana u specifičnim domenama te studije slučajeva darovitih učenika iz osnovnoškolske prakse.
Edukacija “Identifikacija darovitosti u školi” prva je projektna aktivnost u dva projekta koje naš tim provodi u ovoj godini.  Projekt “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” ušao je, zahvaljujući sredstvima MZO-a, u svoju drugu godinu provedbe i usmjeren je prema razvijanju vještina kreativnog mišljenja kod darovitih učenika i provodi se u 23 osnovne škole diljem Slavonije i Baranje.  U ovom proširenom izdanju, edukatori i učenici će se baviti kreativnošću kroz radionice kreativnog mišljenja te kroz radionice projektnog učenja.
Po prvi puta provodimo projekt “Veliki potencijal male zajednice” koji je namijenjen školama koje se nalaze na područjima s niskim indeksom razvijenosti i financiran je sredstvima HBOR-a. I ovaj projekt u fokusu ima obučavanje učitelja i nastavnika te rad s darovitim mališanima. Projektne aktivnosti će se odvijati u 10 osnovnih škola s područja Istočne Hrvatske. teme kojima ćemo se baviti u ovom projektu su emocionalni razvoj te poticanje kritičkog mišljenja kod darovitih “trećaša”. Za tu prigodu naš tim pripremio je edukacije za anstavnike te programe radionica namijenjene učenicima
Nastavljamo već iduće subote s edukacijom  “Emocionalni razvoj darovitih učenika”.