U radu s potencijalno darovitom i darovitom djecom najčešće se pažnja posvećuje njihovom kognitivnom i intelektualnom razvoju. Visoki potencijali vjerojatno i jesu najznačajnije obilježje ovih mališana. Ipak, sposobnosti i talenti nisu jedine stvari koje čine jednu osobu. Ukoliko želimo da se mališani razviju u zrele i prilagođene osobe, moramo osigurati ujednačenost različitih aspekata njihovog razvoja. Neusklađenost između intelektualnog i socioemocionalnog razvoja kod darovitih učenika nerijetka je pojava. Ponekad se događa da emocionalni razvoj ne uspijeva pratiti intelektualni razvoj nekog djeteta što može dovesti do određenih poteškoća.

Iz tog razloga tim udruge Klikeraj odlučio je pokrenuti program radionica usmjerenih prema osobnim, emocionalnim i socijalnim aspektima razvoja. Radionice će biti fokusirane prema upoznavanju i osvještavanju vlastitih osobina, osjećaja, želja i strahova, stvaranju pozitivne slike o sebi i o tuđim različitostima. Pažnju ćemo posvetiti i socijalnim i komunikacijskim vještinama, značaju druženja sa sebi sličnim, ali i različitim ljudima, prijateljstva i održavanja pozitivnih odnosa te kako izaći na kraj s određenim problemima.

Pod stručnim vodstvom psihologa, kroz igru i šarolike aktivnosti izražavanja i stvaranja, istraživanja i komunikacije, vrata naših radionica bit će otvorena tijekom cijele godine, a naša nova priča počinje u 8. siječnja 2019. Radujemo se novim susretima i novim prijateljima 🙂
Sidro info