Posljednjim danom školske godine završio je projekt “Škola za 21.stoljeće, škola za kreativnost” koji je udruga Klikeraj, uz pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodila tijekom školske godine 2016./2017.
Kroz projekt stvorili smo suradnju s 18 osnovnih škola  diljem Slavonije.  Danas je održana tribina na kojoj smo prezentirali projekt u cjelini, uključujući njegove ciljeve, sastavnice i rezultate koje smo postigli.  Okosnica projekta bila je edukacija učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u području psihologije kreativnosti i identifikacije darovitih učenika te rad na poticanju kreativnog mišljenja kod darovitih učenika.  Naših 36 edukatora provodilo je program poticanja kreativnog mišljenja među 117 potencijalno darovitih i darovitih učenika. Kroz radionice nastojali smo kroz igru, igrolike aktivnosti, istraživanje i izražavanje naučiti kako razmišljati izvan okvira i razvijati vlastite ideje.  U tome smo jednim dijelom i uspjeli, kako je pokazala analiza uspješnosti na testovima kreativnog mišljenja.
Sabirući dojmove posebno značajnom pokazala se Proljetna škola kreativnosti u kojoj su se učenici mogli okušati u nekim novim i neobičnim područjima.  U radionicama slikanja, animiranja, robotike, ekologije, emocionalne inteligencije, jezika i filma mališani su imali priliku istraživati svoje interese, testirati vlastite sposobnosti, vidjeti i naučiti nešto novo.  A možda i vratiti se na iduću Proljetnu školu kreativnosti.
Klikerajev tim iščekuje nastavak projekta i veseli se novim i starim suradnicima te novim i starim bistrim mališanima.

Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo  učenicima, učiteljima, predmetnim nastavnicima i stručnim suradnicima osnovnih škola
OŠ “Mitnica” (Vukovar)
OŠ “Ivana Brlić Mažuranić” (Strizivojna)
OŠ “Hugo Badalić” (Slavonski Brod)
OŠ Bratoljuba Klaića (Bizovac)
OŠ Dore Pejačević (Našice)
OŠ Antuna Mihanovića (Osijek)
OŠ Josipa Kozarca (Semeljci)
OŠ “Dr. Stjepan Ilijašević” (Oriovac)
OŠ Dragutina Tadijanovića (Vukovar)
OŠ Vladimira Nazora (Vinkovci)
OŠ “Vođinci” (Vođinci)
OŠ Josipa Antuna Čolnića (Đakovo)
OŠ Stjepana Cvrkovića (Stari Mikanovci)
OŠ “Višnjevac” (Višnjevac)
OŠ “Ivan Filipović” (Račinovci)
OŠ Ante Starčevića (Viljevo)
OŠ “Ljudevit Gaj” (Osijek)
OŠ “Antun i Stjepan Radić”(Gunja)

Također zahvaljujemo suradnicima i voditeljima radionica:
Zehra Delić
Goran Kujundžić, dr. art.
Goran Pintarić
Marinela Ivić
Mia Štark
Anja Vinaj i savjetovalište Kvaka
Davorin Ćuti, Luka Pejić i Udruga Novi Film