Projekt GIFTED. čiji je nositelj Udruženje vaspitača Vojvodine, usmjeren je na poticanje darovitosti u vrtićima. Projekt se provodio u periodu od 2020. do 2022. godine u patnerstvu sa Pedagoškim fakultetom Sveučilišta u Mariboru te Udrugom Klikeraj. Projektne aktivnosti bile su usmjerene prema razvoju kompetencija odgojitelja i edukatora u vrtićima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj te prema djeci vrtićkog uzrasta. Tijekom posljednje dvije godine provedena su istraživanja potreba u vrtićima te smo u skladu s time kreirali i producirali materijale čiji je cilj razvoj kompetencija odgojitelja u poticanu darovitosti te poticanje socioemocionalnog razvoja i kreativnosti kod djece.

U prilogu možete preuzeti priručnik koji donosi pregled relevantnih znanstvenih i praktičnih perspektiva darovitosti u vrtićkom uzrastu te upitnik za identifikaciju darovitosti u vrtićima.

Projekt GIFTED financiran je sredstvima EU u okviru poziva Call 2020 Round 1 KA2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices.

GIFTED Priručnik 

GIFTED Instrument