Otvorili smo upise u našem zimsko-proljetnom ciklusu programa za djecu i roditelje. 

Imam ideju!

U programu “Imam ideju!” naučit ćemo kako nastaju ideje i koristiti svoju maštu kroz igru, istraživanje, eksperimente, stvaralaštvo, dizajn i umjetnost.  Radionice su namijenjene djeci od 5 do 10 godina, organizirat ćemo se u mlađe i starije grupe. Radionice se održavaju jednom tjedno, a cijena za sve polaznike iznosi 200 kn mjesečno.
Termin održavanja: petkom u 18.15h

Broj polaznika je ograničen. Prijaviti se možete na klikeraj.radionice@gmail.com.

Sidro

Otvoreni su upisi u programe našeg Savjetovališta za djecu i roditelje Sidro.
Program grupne podrške za djecu je namijenjen darovitoj djeci i mladima, a služi poticanju socioemocionalnih kompetencija te pruža psihosocijalnu podršku. Iako nemaju puno životnog iskustva, djeca i mladi također imaju svoje brige i dvojbe. Često se osjećaju osamljeno, zbunjeno,bojažljivo i nesigurno. U ovom programu ćemo zajednički pokušati pronaći neke odgovore. 

Radionice se održavaju jednom tjedno, a program će trajati do kraja lipnja 2022. Cijena za sve polaznike iznosi 200kn mjesečno.
Termini:
Četvrtkom od 17.30 do 18:30 h (djeca 2014. i 2015. godište)
Četvrtkom od 19.00 do 20.00 h (djeca 2012. i 2013. godište)
Prijaviti se možete na klikeraj.sidro@gmail.com.

Moje dijete je pametnije od mene

Snažne emocije i “kratak fitilj”, duboko doživljavanje svakodnevnih situacija i međuljudskih odnosa, perfekcionizam, ustrajnost i upornost u vlastitim ciljevima i mnoštvo interesa. Ovakve dječje osobine često znaju “otežati posao” roditeljima kada je u pitanju odgoj. Ako ovome dodamo lako učenje i zapamćivanje, brzo i kompleksno zaključivanje te ponašanje svojstveno starijoj djeci vrlo je vjerojatno da vaše dijete pokazuje znakove darovitosti.

Roditelji darovitih mališana često imaju osjećaj da se njihovo dijete ne uklapa u vlastitu generaciju vršnjaka, da je ono van svakodnevnih “utabanih staza” pa i da je pametnije od vlastitih roditelja. Ovo je relativno česta pojava i potencijalno kod roditelja može izazvati osjećaj gubitka kontrole.

Što roditelji trebaju znati o socioemocionalnom razvoju darovite djece i na koji način mogu pružiti podršku djeci u razvoju njihove osobnosti i talenata imate priliku naučiti u edukaciji “Moje dijete je pametnije od mene.”

Ovu edukaciju namijenili smo prvenstveno roditeljima, ali i svima koji su zainteresirani za ovu temu. Kroz 3 susreta (u trajanju od 1 h) pozabavit ćemo se osnovnim psihološkim fenomenima i ključnim obilježjima socijalnog i emocionalnog razvoja darovite djece. Također upoznat ćemo se s osnovnim strategijama pružanja podrške razvoju darovitih mališana.
Kako bi rad bio što kvalitetniji susreti će biti organizirani u malim skupinama (do 10 osoba), a radionice su pod stručnim vodstvom psihologa.
Termine održavanja susreta najavit ćemo uskoro.
Cijena edukacije iznosi 600 kn. Za prijave i sve dodatne informacije možete nam se obratiti na klikeraj.sidro@gmail.com.