fbpx

Klikeraj | Savjetovalište Sidro

Krajem listopada u Klikeraju s radom počinje savjetovalište za djecu i roditelje Sidro. Naš dosadašnji program poticanja socioemocionalnog razvoja za djecu prerastao je u savjetovalište koje će biti namijenjeno u prvom redu darovitoj djeci, mladima i njihovim obiteljima. Želja nam je stvoriti prostor u kojemu će potencijalno darovita i darovita djeca moći pronaći odgovore na određena pitanja i dobiti psihosocijalnu podršku.

Upitnici iznad glava bistrih mališana nisu rijetkost. U odgoju darovite djece u prvom planu najčešće je intelektualni razvoj dok se emocionalnim i socijalnim potrebama ne posvećuje dovoljno pažnje. No, emocionalni život bistre i darovite djece nerijetko je intenzivniji i dinamičniji u odnosu na unutrašnji svijet njihovih vršnjaka. Emocionalna intenzivnost jedna je od temeljnih osobina darovitih mališana koja često rezultira asinkronijom odnosno neskladom između emocionalnog i intelektualnog razvoja. Ovakav odnos dječjih osobina može rezultirati teškoćama u osobnom i socijalnom razvoju.  U takvim trenucima ključna je adekvatna podrška roditelja i drugih značajnih osoba u djetetovom životu.  U socijalizaciji darovitih učenika posebno je važno prepoznavanje i druženje sa sebi sličnima, pronalaženje istomišljenika  i osoba koje se mogu poistovijetiti s osobnim brigama, problemima, ali i interesima.
Osamljenost, sramežljivost, anksioznost, perfekcionizam,  samopouzdanje i samopoštovanje najčešće su “bolne točke” u razvoju bistrih mališana i kroz grupe za podršku nastojat ćemo utjecati na neke od ovih pojava i ukloniti barem poneki upitnik iznad naših glava.
Rad savjetovališta započinje s grupnim i individualnim aktivnostima. Grupne aktivnosti obuhvaćaju grupe za podršku djeci (6-12 godina) i adolescentima (12-16 godina). U prvom ciklusu predviđeno je 8 tjednih susreta u trajanju od 90 minuta.
Također, otvorena su individualna savjetovanja za roditelje.
Svi programi do kraja godine bit će besplatni zahvaljujući  financijskoj donaciji Grada Osijeka.
S obzirom da je broj mjesta u svim programima ograničen vaše predbilježbe primamo na adresi klikeraj.radionice@gmail.com

Termini:
Mlađa grupa (6-12 godina): utorkom 17:30h (prvi susret 27.10.)
Starija grupa (12-16 godina): srijedom 18h (prvi susret 28.10.)
Savjetovalište za roditelje: po dogovoru

Radujemo se novim susretima!

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Dali ste u Zagrebu ili samo u Osjeku?!
    Lp. Svetlana

  2. Ivana Šimundić

    Pozdrav! Prijavila bih sina za stariju skupinu. Ima 12 godina