Prvi dan lipnja prošao je u znaku održavanja našeg drugog kampa u ovoj godini. Nakon Proljetne organizirali smo i Ljetnu školu kreativnosti, jednodnevni kamp namijenjen darovitim učenicima petih i šestih razreda koji sudjeluju u našem projektu “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost”. Stotinjak učenika iz cijele istočne Hrvatske okupilo se u Osijeku gdje su ih dočekale aktivnosti i radionice te prilike da vide, iskuse i nauče nešto novo.  Vrata radionica iz arheologije, filma, emocionalnih kompetencija, drame, plesa, kodiranja, energetike te escape room-a bila su širom otvorena.
Jednako tako učenici su  imali priliku prezentirati svoje uratke, odnosno rezultate svog rada u radionicama projektnog učenja u kojima su posljednjih nekoliko mjeseci sa svojim učiteljima istraživali pusti otok. Pusti otok bila je glavna tema ovogodišnjeg projekta “Škola za 21.stoljeće, škola za kreativnost” i osnovni cilj aktivnosti u školama bio je istražiti pusti otok kroz prepoznavanje određene problematike koja se veže za pusti otok te stvaranja rješenja odabranog problema kroz kreiranje određenog produkta.  Tako smo vidjeli priručnike i savjete za preživljavanje, plovila, web stranicu, replike reljefa i fosila, odjeću, društvene igre, mala znanstvena istraživanja, TV emisije, video i audio uratke.
S Ljetnom školom kreativnosti uspješno završavamo i naš projekt a time se i opraštamo od ove školske godine…do neke iduće škole kreativnosti.