Srpanj 2017. godine označio je početak projekta Kreativni laboratoriji. Kroz dvije godine provodit će se projektne aktivnosti usmjerene na identifikaciju i poticanje darovitosti učenika osnovnih škola u Slavoniji. Nositelj projekta je OŠ “Ivan Filipović” iz Račinovaca, a škole partneri su OŠ “Ivan Meštrović” iz Drenovaca, OŠ “Zrinskih” iz Nuštra te OŠ Ladimirevci iz Ladimirevaca. Ciljevi projekta usmjereni su na razvijanje kompetencija odgojno-obrazovnih stručnjaka u području darovitosti: u identifikaciji darovitih učenika, praćenju, izradi kurikuluma te prilagođavanju odgojno-obrazovnog procesa specifičnim potrebama učenika. Projekt je vrijedan 953 000 kn i trajat će do srpnja 2019.

I naš tim ima čast sudjelovati u ovom projektu kroz edukacije iz područja psihologije kreativnosti i odgoja i obrazovanja darovitih učenika.
Prvu edukaciju održali smo u prostorima OŠ “Ivan Filipović” u Račinovcima. Pozabavili smo se problematikom identifikacije darovitosti u osnovnoj školi. Kroz pregled osnovnih obilježja darovitog djeteta, suvremenih pristupa i instrumenata za identifikaciju, prikaze i analize slučajeva te izrade individualiziranih planova za rad s darovitim učenicmma razmjenjivali smo iskustva s učiteljima,nastavnicima i stručnim suradnicima iz spomenutih škola.

Zahvaljujemo na gostoprimstvu kolegama iz OŠ “Ivan Filipović” i radujemo se budućim susretima.